Site Overlay

Voor Natuurliefhebbers en Professionals

Deze online diersporengids staat vol met sporen van dieren en is de meest brede Nederlandstalige veldgids op dit gebied. Het is te gebruiken als een diersporen app op je telefoon. Het maakt optimaal gebruik van de online mogelijkheden, waaronder ongelimiteerd ruimte voor foto’s en het gebruik van video. Gemaakt door de diersporen specialisten van Weylin Tracking voor spoorzoekers, natuurgidsen, ecologen, natuurfotografen, groene professionals en andere buitenmensen.

Deze digitale sporengids kost €14,95 per jaar. Meteen abonneren? Dat kan via de knop hieronder. Tijdens het bestelproces wordt een account gemaakt waarmee je direct toegang hebt tot de gids.

foto van een vos

Sporen per dier

Elk dier heeft een eigen ‘paspoort’. Daarin staan de sporen voor dat dier per soort gegroepeerd. Denk hier bij aan pootafdrukken, uitwerpselen en woonsporen. Maar ook haren zijn opgenomen.

sporenplank met daarop prenten van kleine marterachtigen

Professionals

Ook zijn de prenten opgenomen zoals ze gevonden worden op inktbedden en sporenvellen. Een populaire methode om het gebruik van onder meer faunapassages te onderzoeken.

foto van een plukplek van een havik, met veren van houtduif

Zoeksleutels

Zoeksleutels helpen een onbekend spoor op naam te brengen. Naast zoeksleutels voor bekende sporen zijn ook meer gespecialiseerde zoeksleutels opgenomen. Bijvoorbeeld plukplekken met veren en bastvraat.

vraatsporen van paarden op een boomstam

Artikelen

Artikelen bieden diepgang op specifieke onderwerpen die gerelateerd zijn aan dieren en hun sporen. Bijvoorbeeld het maken van een gipsafdruk, sterrenschot en de evolutie van voetvormen.

Een kijkje nemen

Deze digitale gids bestaat uit paspoorten, artikelen en bonusvideo’s.

In de paspoorten staan de sporen bij elkaar voor een specifiek dier. Bekijk het paspoort van de otter.

Artikelen behandelen specifieke onderwerpen zoals de wijze waarop dieren zich voortbewegen. Meerdere artikelen zijn gratis te lezen.

In de bonusvideo’s diepen we een bepaald onderwerp uit. We kiezen voor video in plaats van tekst wanneer dit een meerwaarde biedt. Deze video’s zijn professioneel geproduceerd en zijn onze ‘dank je wel’ aan onze trouwe abonnees.

De online voordelen

  • Met een mobiele telefoon heb je deze gids altijd op zak. Zonder extra gewicht.
  • Alle ruimte voor foto’s en video’s. Bijvoorbeeld om meerdere verschijningsvormen te laten zien. Video’s laten dieren zien die de sporen maken.
  • Niet alleen de bekende sporen, maar bijvoorbeeld ook haren waarmee prooidieren in uitwerpselen te achterhalen zijn.
  • Veel zoeksleutels. Zoals de zoeksleutel zaden waarmee te zien is welk fruit er gegeten is door de zaden in de uitwerpselen te bestuderen.
  • Nooit klaar. Regelmatig voegen we nieuwe sporen en artikelen toe. Nieuwe exoot? Wij kunnen er meteen op inspringen.

Groene Professionals

Deze digitale gids is in gebruik bij ecologische adviesbureaus, boswachters en andere groene professionals.

Naast de gebruikelijke sporen bevat de gids tevens scans van sporen zoals ze op sporenvellen te zien zijn. Een populaire methode voor het monitoren van ecologische passages.

Indien je meer informatie wilt over de mogelijkheden, zoals het afnemen van meerdere abonnementen, neem dan contact met ons op.

Abonneer nu en maak meteen gebruik van deze gids

Deze digitale sporengids kost €14,95 per jaar. Tijdens het bestelproces maak je een account waarmee je de gids meteen gebruiken kan. Abonnementen kunnen eenvoudig via ‘mijn account’ worden aangepast of stopgezet.

Ervaringen

Voor ons werk bij een ecologisch adviesbureau beschikken we veel parate kennis. Maar voor de gevallen dat je iets vindt waarover je twijfelt, en je het niet mee kan nemen (zoals sporen van marterachtigen), dan is het fijn om een naslagwerk bij de hand te hebben. De online-gids www.diersporengids.nl van Weylin Tracking is hier ideaal voor.
Mark Hoksberg
Adviseur ecologie, Ecogroen
Het dynamische en diepgaande karakter van deze gids maakt deze gids uniek en voor elke natuurliefhebber, zowel hobbymatig als professioneel, een must-have. Nu nog een manier vinden om geur toe te voegen en de gids is helemaal compleet.

Jan-Mark de Wever
Eigenaar EcoTierra
“Ik was aangenaam verrast door de grote hoeveelheid kennis die op Diersporengids.nl en in de boekjes verzameld is. Wat ook sterk aanspreekt, is de bezieling waarmee Jeroen c.s. over de natuur praat, de natuurbeleving spat ervan af. Ik krijg altijd een warm gevoel als je merkt dat mensen met liefde en respect de natuur bejegenen.”
Adri de Groot

Nog meer ervaringen lees je hier.

Nieuws

Regelmatig voegen we nieuwe inhoud toe aan deze gids. Abonnees ontvangen een nieuwsbrief en blijven zo op de hoogte. Hieronder kan je zien wat er de laatste tijd is toegevoegd.

Liever een papieren gids?

Onze reeks veldgidsen maken gebruik van dezelfde tekeningen en foto’s als deze digitale gids. Gemaakt om standaard mee te nemen in de rugzak. Gebonden in wire-o om makkelijk naast een spoor te houden.

Veelgestelde Vragen

Nee, de gids werkt op basis van een website. De gids heeft zoveel foto’s dat deze nooit zou passen op een telefoon. En dan zijn er nog de vele video’s met uitleg en opnamen van dieren die sporen maken.

De gids kost €14,95 per persoon per jaar.

Particulieren
De betaling vindt plaats via Mollie. Het abonnement wordt jaarlijks afgeschreven. Deze kunt u ten alle tijden opzeggen via uw account.
Het is niet mogelijk om handmatig over te maken. We proberen de gids zo goedkoop mogelijk te maken. Voor dit lage bedrag kunnen we niet handmatig betalingen controleren en eventuele herinneringen sturen.

Bedrijven
Vanaf vijf abonnementen is het mogelijk te betalen via een factuur. We werken met een vast facturatiemoment per jaar. Gedurende het jaar kunnen mutaties doorgegeven worden. De factuur bevat dan het aantal abonnementen dat er op het facturatiemoment actief zijn, met een minimum van vijf abonnementen. Eenmaal verzonden facturen worden niet meer aangepast. Indien een ordernummer benodigd is, is het belangrijk dat deze niet jaarlijks opnieuw moet worden aangevraagd. Voor deze bedragen moet het voor ons wel te doen zijn 😉 Neem hiervoor contact met ons op. Minder abonnementen nodig? Deze kunnen dan per stuk met iDeal worden afgenomen.

Dat kan, maar dan moet je vóór de nieuwe betaling het abonnement annuleren via je account. Eenmaal ingeplande, verstuurde of betaalde machtigingen kunnen vanwege de hoge kosten niet terugbetaald worden.

Je kan ingelogd zijn op meerdere apparaten tegelijkertijd. Zo kan je het thuis of op kantoor gebruiken op een groot scherm. Maar ook buiten op een mobiele telefoon. Zolang je zelf niet uitlogt blijft die een jaar lang geldig. Daarna dien je opnieuw in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Het is niet toegestaan je abonnement te delen met derden.

Voor abonnees is afdrukken voor persoonlijk gebruik inbegrepen. Zie het volgende stukje over het ‘fair use’ principe. Voor elk ander gebruik en gebruik door niet-abonnees, neem eerst contact op. Ook voor het gebruik van foto’s en verdere informatie op andere websites. Het is eigenlijk nooit een probleem. Maar we vinden het fijn te weten waarvoor ons werk gebruik wordt en worden graag correct geciteerd.

We hanteren een ‘fair use’ principe. Regelmatig afdrukken voor persoonlijk gebruik is geen probleem. Grote hoeveelheden afdrukken zouden we graag van tevoren overleg over hebben. We steken heel veel tijd in deze sporengids. Zo heeft het tekenen van alle prenten ruim een jaar in beslag genomen. Jezelf abonneren, grote hoeveelheden afdrukken en dan het abonnement opzeggen valt niet onder het ‘fair use’ principe. Heb je hierover een vraag, neem dan contact met ons op. Voor het afdrukken binnen een bedrijf dient altijd vooraf contact geweest te zijn.

Het team van Weylin Tracking. Een bedrijf gespecialiseerd in het inzichtelijk maken van diersporen. We doen dat op verschillende manieren. Naast deze innovatieve digitale sporengids geven we ook papieren gidsen uit. En we geven cursussen voor natuurliefhebbers, natuur fotografen en groene professionals. Alle foto’s van dieren zijn gemaakt door Jeroen Kloppenburg.

Abonneer nu en maak meteen gebruik van deze gids

Deze digitale sporengids kost €14,95 per jaar. Abonnementen kunnen eenvoudig via ‘mijn account’ worden aangepast, stopgezet of gepauzeerd worden.