Site Overlay

Voor Natuurliefhebbers en Professionals

Elke spoorzoeker, natuurliefhebber of groene professional zal veel plezier beleven aan deze online multimediale diersporengids. Het maakt optimaal gebruik van de online mogelijkheden, waaronder ongelimiteerd ruimte voor foto’s en video van dieren en hun sporen. De gids is te gebruiken in het veld op een telefoon en thuis op de computer. Niet eerder werden zoveel verschillende sporen van dieren ondergebracht in één gids.

In deze gids is de kennis en jarenlange ervaring samengebundeld van de sporenspecialisten van Weylin Tracking. Meteen abonneren? Dat kan via de knop hieronder. Een abonnement kost slechts €14,95 per jaar. Tijdens het bestelproces wordt een account gemaakt waarmee je direct toegang hebt tot de gids.

Maak kennis met deze uitgebreide online sporengids

In de paspoorten staan de sporen bij elkaar voor een specifiek dier. Bekijk het paspoort van de otter.

Artikelen behandelen specifieke onderwerpen zoals de wijze waarop dieren zich voortbewegen. Meerdere artikelen zijn gratis te lezen.

Zoeksleutels helpen je een onbekend spoor te determineren. Soortgelijke sporen staan bij elkaar met snelle determinatiekenmerken en link naar het paspoort voor een volledige beschrijving.

In de bonusvideo’s diepen we een bepaald onderwerp uit. We kiezen voor video in plaats van tekst wanneer dit een meerwaarde biedt. Deze video’s zijn professioneel geproduceerd en zijn onze ‘dank je wel’ aan onze trouwe abonnees.

De online voordelen

  • Met een mobiele telefoon heb je deze gids altijd op zak. Zonder extra gewicht.
  • Alle ruimte voor foto’s en video’s. Bijvoorbeeld om meerdere verschijningsvormen te laten zien. Video’s laten dieren zien die de sporen maken.
  • Niet alleen de bekende sporen, maar bijvoorbeeld ook haren waarmee prooidieren in uitwerpselen te achterhalen zijn.
  • Veel zoeksleutels. Zoals de zoeksleutel zaden waarmee te zien is welk fruit er gegeten is door de zaden in de uitwerpselen te bestuderen.
  • Nooit klaar. Regelmatig voegen we nieuwe sporen, artikelen en video’s toe. Nieuwe exoot? Wij kunnen er meteen op inspringen.

Groene Professionals

Deze digitale gids is in gebruik bij ecologische adviesbureaus, boswachters en andere groene professionals.

Naast de gebruikelijke sporen bevat de gids tevens scans van sporen zoals ze op sporenvellen te zien zijn. Een populaire methode voor het monitoren van ecologische passages.

Indien je meer informatie wilt over de mogelijkheden, zoals het afnemen van meerdere abonnementen, neem dan contact met ons op.

Gebruik van video

Niks zo waardevol dan een spoor gemaakt zien worden. We maken dan ook veel gebruik van van video waarop te zien is hoe een dier een spoor maakt. Bekijk hieronder het bijzondere spoor van de gewone wegwesp die een spin begraaft. Deze dient als voedsel voor haar nageslacht, die in de vorm van een eitje is begraven bij de spin.

Abonneer nu en maak meteen gebruik van deze gids

Deze digitale sporengids kost €14,95 per jaar. Tijdens het bestelproces maak je een account waarmee je de gids meteen gebruiken kan. Abonnementen kunnen eenvoudig via ‘mijn account’ worden aangepast of stopgezet.

Ervaringen

Nog meer ervaringen lees je hier.

Voor ons werk bij een ecologisch adviesbureau beschikken we veel parate kennis. Maar voor de gevallen dat je iets vindt waarover je twijfelt, en je het niet mee kan nemen (zoals sporen van marterachtigen), dan is het fijn om een naslagwerk bij de hand te hebben. De online-gids www.diersporengids.nl van Weylin Tracking is hier ideaal voor.
Mark Hoksberg
Adviseur ecologie, Ecogroen
Het dynamische en diepgaande karakter van deze gids maakt deze gids uniek en voor elke natuurliefhebber, zowel hobbymatig als professioneel, een must-have. Nu nog een manier vinden om geur toe te voegen en de gids is helemaal compleet.

Jan-Mark de Wever
Eigenaar EcoTierra
“Ik was aangenaam verrast door de grote hoeveelheid kennis die op Diersporengids.nl en in de boekjes verzameld is. Wat ook sterk aanspreekt, is de bezieling waarmee Jeroen c.s. over de natuur praat, de natuurbeleving spat ervan af. Ik krijg altijd een warm gevoel als je merkt dat mensen met liefde en respect de natuur bejegenen.”
Adri de Groot

Nieuws

Regelmatig voegen we nieuwe inhoud toe aan deze gids. Abonnees ontvangen een nieuwsbrief en blijven zo op de hoogte. Hieronder kan je zien wat er de laatste tijd is toegevoegd.

Liever een papieren gids?

Onze reeks veldgidsen maken gebruik van dezelfde tekeningen en foto’s als deze digitale gids. Gemaakt om standaard mee te nemen in de rugzak. Gebonden in wire-o om makkelijk naast een spoor te houden.

Veelgestelde Vragen

Nee, de gids werkt op basis van een website. De gids heeft zoveel foto’s dat deze nooit zou passen op een telefoon. En dan zijn er nog de vele video’s met uitleg en opnamen van dieren die sporen maken.

De gids kost €14,95 per persoon per jaar. Delen van de login gegevens is niet toegestaan en reden voor beëindiging van het abonnement zonder recht op restitutie. Goedkoper kunnen we het niet maken 🙂

Particulieren
De betaling vindt plaats via Mollie. Het abonnement wordt jaarlijks afgeschreven. Deze kunt u ten alle tijden opzeggen via uw account.
Het is niet mogelijk om handmatig over te maken. We proberen de gids zo goedkoop mogelijk te maken. Voor dit lage bedrag kunnen we niet handmatig betalingen controleren en eventuele herinneringen sturen.

Bedrijven
We werken met een vast facturatiemoment per jaar. Gedurende het jaar kunnen mutaties doorgegeven worden. De factuur bevat dan het aantal abonnementen dat er op het facturatiemoment actief zijn, met een minimum van vijf abonnementen. Eenmaal verzonden facturen worden niet meer aangepast. Indien een ordernummer benodigd is, is het belangrijk dat deze niet jaarlijks opnieuw moet worden aangevraagd. Voor deze bedragen moet het voor ons wel te doen zijn 😉 Neem hiervoor contact met ons op. Minder dan vijf abonnementen nodig? Deze kunnen dan per stuk met iDeal worden afgenomen.

Dat kan, maar dan moet je vóór de nieuwe betaling het abonnement annuleren via je account. Eenmaal ingeplande, verstuurde of betaalde machtigingen kunnen vanwege de hoge kosten niet terugbetaald worden.

Je kan ingelogd zijn op twee apparaten tegelijkertijd. Zo kan je de gids thuis of op kantoor gebruiken op een groot scherm, maar ook buiten op een mobiele telefoon. Zolang je zelf niet uitlogt blijft die een jaar lang geldig. Daarna dien je opnieuw in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Het is niet toegestaan je abonnement te delen met derden. Probeer je op een derde apparaat in te loggen, krijg je een foutmelding en moet je eerst uitloggen op een van je andere apparaten.

Voor abonnees is afdrukken voor persoonlijk gebruik inbegrepen. Zie het volgende stukje over het ‘fair use’ principe. Voor elk ander gebruik en gebruik door niet-abonnees, neem eerst contact op. Ook voor het gebruik van foto’s en verdere informatie op andere websites. Het is eigenlijk nooit een probleem. Maar we vinden het fijn te weten waarvoor ons werk gebruik wordt en worden graag correct geciteerd.

We hanteren een ‘fair use’ principe. Regelmatig afdrukken voor persoonlijk gebruik is geen probleem. Grote hoeveelheden afdrukken zouden we graag van tevoren overleg over hebben. We steken heel veel tijd in deze sporengids. Zo heeft het tekenen van alle prenten ruim een jaar in beslag genomen. Jezelf abonneren, grote hoeveelheden afdrukken en dan het abonnement opzeggen valt niet onder het ‘fair use’ principe. Heb je hierover een vraag, neem dan contact met ons op. Voor het afdrukken binnen een bedrijf dient altijd vooraf contact geweest te zijn.

Het team van Weylin Tracking. Een bedrijf gespecialiseerd in het inzichtelijk maken van diersporen. We doen dat op verschillende manieren. Naast deze innovatieve digitale sporengids geven we ook papieren gidsen uit. En we geven cursussen voor natuurliefhebbers, natuur fotografen en groene professionals. Alle foto’s van dieren zijn gemaakt door Jeroen Kloppenburg.

Abonneer nu en maak meteen gebruik van deze gids

Deze digitale sporengids kost €14,95 per jaar. Abonnementen kunnen eenvoudig via ‘mijn account’ worden aangepast, stopgezet of gepauzeerd worden.