Diersporengids.nl

Met een mobiel altijd op zak.
Afbeelding van ene mobiele telefoon met onze digitale sporengids

innovatieve online diersporengids

Voor Spoorzoekers, Natuurliefhebbers en Groene Professionals

Deze online veldgids staat vol met diersporen en is het meest brede Nederlandstalige naslagwerk op dit gebied. Het maakt optimaal gebruik van de online mogelijkheden, waaronder ongelimiteerd ruimte voor foto’s en het gebruik van video. Gemaakt door de diersporen specialisten van Weylin Tracking. Gemaakt voor spoorzoekers, natuurgidsen, groene professionals en andere buitenmensen die zich willen verdiepen in de wondere wereld van sporen achtergelaten door dieren.

Op zoek naar een traditionele papieren veldgids met diersporen? Bezoek dan onze winkel. En indien je een cursus diersporen wilt doen kan je een kijkje nemen naar ons huidige cursusprogramma.

foto van een vos

Sporen per dier

Elk dier heeft een eigen ‘paspoort’. Daarin staan de sporen voor dat dier per soort gegroepeerd. Denk hier bij aan pootafdrukken, uitwerpselen en woonsporen. Maar ook haren zijn opgenomen. Bekijk het paspoort van het edelhert.

sporenplank met daarop prenten van kleine marterachtigen

Groene Professionals

Naast haren zijn ook prenten opgenomen zoals ze gevonden worden op inktbedden en sporenvellen. Een populaire methode om het gebruik van faunapassages te onderzoeken.

foto van een plukplek van een havik, met veren van houtduif

Zoeksleutels

Zoeksleutels helpen een onbekend spoor op naam te brengen. Naast zoeksleutels voor bekende sporen zoals prenten en uitwerpselen zijn ook meer gespecialiseerde zoeksleutels opgenomen. Bijvoorbeeld plukplekken met veren, bastvraat en legers van zoogdieren.

vraatsporen van paarden op een boomstam

Artikelen

Artikelen bieden diepgang op specifieke onderwerpen die gerelateerd zijn aan dieren en hun sporen. Bijvoorbeeld het determineren van gaatjes in de grond gegraven door ongewervelden, sterrenschot en bastvraat door zoogdieren. Meerdere artikelen zijn gratis te lezen.

De online voordelen

  • Met een mobiele telefoon heb je deze gids altijd op zak. Zonder extra gewicht.
  • Alle ruimte voor veel foto’s. Bijvoorbeeld om meerdere verschijningsvormen te laten zien.
  • Niet alleen de bekende sporen, maar bijvoorbeeld ook haren en zaden die we kunnen terugvinden in uitwerpselen.
  • Nooit klaar. Regelmatig voegen we nieuwe sporen en artikelen toe. Nieuwe exoot? Wij kunnen er meteen op inspringen.
  • Video’s laten dieren zien die de sporen maken.

Abonneer nu en maak gebruik van deze gids.

Deze innovatieve gids is slechts €14,95 inc. BTW per jaar. Meerdere abonnementen afsluiten, bijvoorbeeld voor een ecologisch adviesbureau? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat onze gebruikers zeggen

Voor ons werk bij een ecologisch adviesbureau beschikken we veel parate kennis. Maar voor de gevallen dat je iets vindt waarover je twijfelt, en je het niet mee kan nemen (zoals sporen van marterachtigen), dan is het fijn om een naslagwerk bij de hand te hebben. De online-gids www.diersporengids.nl van Weylin Tracking is hier ideaal voor.
Mark Hoksberg
Adviseur ecologie, Ecogroen
Het dynamische en diepgaande karakter van deze gids maakt deze gids uniek en voor elke natuurliefhebber, zowel hobbymatig als professioneel, een must-have. Nu nog een manier vinden om geur toe te voegen en de gids is helemaal compleet.

Jan-Mark de Wever
Eigenaar EcoTierra
“Ik was aangenaam verrast door de grote hoeveelheid kennis die op Diersporengids.nl en in de boekjes verzameld is. Wat ook sterk aanspreekt, is de bezieling waarmee Jeroen c.s. over de natuur praat, de natuurbeleving spat ervan af. Ik krijg altijd een warm gevoel als je merkt dat mensen met liefde en respect de natuur bejegenen.”
Adri de Groot

Wat is er nieuw?

Weylin Veldgidsen

Liever een papieren gids?

Onze reeks veldgidsen maken gebruik van dezelfde tekeningen en foto’s als deze digitale gids. Gemaakt om standaard mee te nemen in de rugzak. Gebonden in wire-o om makkelijk naast een spoor te houden.

Veelgestelde Vragen

Nee, de gids werkt op basis van een website. De gids heeft zoveel foto’s dat deze nooit zou passen op een telefoon. En dan zijn er nog de vele video’s met uitleg en opnamen van dieren die sporen maken.

De gids kost €14,95 per jaar.

Particulieren
De betaling vindt plaats via machtiging. Deze ontvangt u na registratie. Het is dus niet mogelijk om handmatig over te maken. We proberen de gids zo goedkoop mogelijk te maken. Voor dit lage bedrag kunnen we niet handmatig betalingen controleren en eventuele herinneringen sturen.

Bedrijven
Voor bedrijven werken we met een vast facturatiemoment per jaar. Gedurende het jaar kunnen mutaties doorgegeven worden. De factuur bevat dan het aantal abonnementen dat er op het facturatiemoment actief zijn.

Dat kan, maar dan moet je vóór de nieuwe betaling zelf de gids opzeggen. Vanwege het lage bedrag kunnen wij daar geen administratie voor bijhouden. Houd er rekening mee dat machtigingen ongeveer halverwege de maand vóór de nieuwe afschrijving ingepland worden. Eenmaal ingeplande, verstuurde of betaalde machtigingen kunnen vanwege de hoge kosten niet terugbetaald worden.

Je kan ingelogd zijn op meerdere apparaten tegelijkertijd. Zo kan je het thuis of op kantoor gebruiken op een groot scherm. Maar ook buiten op een mobiele telefoon. Zolang je zelf niet uitlogt blijft die een jaar lang geldig. Daarna dien je opnieuw in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Voor abonnees is afdrukken voor persoonlijk gebruik inbegrepen. Voor elk ander gebruik, en gebruik door niet-abonnees, neem eerst contact op. Het is eigenlijk nooit een probleem. Maar we vinden het fijn te weten waarvoor ons werk gebruik wordt en worden graag correct geciteerd.

Voor persoonlijk gebruik is dat geen probleem. Voor ander gebruik neem contact op. Het is eigenlijk nooit een probleem. Maar we vinden het fijn te weten waarvoor ons werk gebruik wordt.

Het team van Weylin Tracking. Een bedrijf gespecialiseerd in het inzichtelijk maken van diersporen. We doen dat op verschillende manieren. Wij geven sporengidsen uit. Naast deze innovatieve digitale ook papieren gidsen. En we geven cursussen voor natuurliefhebbers en groene professionals. Alle foto’s van dieren zijn gemaakt door de eigenaar, Jeroen Kloppenburg.