Benieuwd wat onze gebruikers van de gids vinden? Hieronder staan enkele testimonials.

“Voor ons werk bij een ecologisch adviesbureau beschikken we veel parate kennis. Maar voor de gevallen dat je iets vindt waarover je twijfelt, en je het niet mee kan nemen (zoals sporen van marterachtigen), dan is het fijn om een naslagwerk bij de hand te hebben. De online-gids www.diersporengids.nl van Weylin Tracking is hier ideaal voor. De smartphone heb je altijd binnen handbereik en via de paspoorten en zoeksleutels kom je er meestal snel uit. Ik heb begrepen dat Weylin alle gepresenteerde sporeninfo zelf natrekt en alleen eigen foto’s en afbeeldingen gebruikt, waardoor er geen gekopieerde fouten of situaties uit verre buitenlanden in hun gidsen zitten. Tom en Jeroen zijn heel deskundig en bovendien super-kritisch op hun determinaties, waardoor ze betrouwbare informatie leveren. Het is een uitstekende gids voor ecologen!”

Mark Hoksberg
Adviseur ecologie, Ecogroen

“Ik heb de sporengids sinds het 1ste uur. Na even voor je zelf door de gids heen te lopen kom je er al snel achter dat alles goed en logisch in elkaar zit. Met name het stuk paspoorten gebruik ik zelf heel veel. Juist omdat het zo overzichtelijk en duidelijk is. En door de jaar opleiding die ik bij Jeroen en Tom heb gevolgd al redelijk weet in welke hoek ik het moet zoeken. Het meest mooie aan digitale gids is je hebt het altijd bij je. Verder is en blijft deze digitale gids door Jeroen zeer bij de tijd en zo waar het kan wordt het paspoort van desbetreffende diersoort bij gewerkt. Een zeer prachtige gids die zijn geld meer dan waard is.”

Wilko Kootstra
deelnemer Jaaropleiding Diersporen 2016
toezichthouder Natuurmonumenten

“Sporen laten zich niet vangen in alleen woorden. Op Diersporengids.nl zijn veel verhelderende foto’s en filmpjes geplaatst die verduidelijking en verdieping geven. Het digitale platform werkt perfect voor een wereld waarin je nooit bent uitgeleerd. Er zijn in de natuur elke keer weer nieuwe sporen of inzichten te vinden. De regelmatige aanvullingen in de gids geven dit mooi weer. Als ecologisch adviesbureau gebruiken wij de gids vaak in het veld om even snel wat op te zoeken, zoals afmetingen of afbeeldingen van een pootafdruk. De verschillende soorten zoeksleutels zorgen ervoor dat je snel de juiste informatie kunt vinden. De paspoorten van soorten zijn tevens leuk en leerzaam om te lezen op dode momentjes tussendoor. Doordat er geen beperking is wat betreft het aantal woorden, wat uiteraard vaak wel het geval is met diersporengidsen in boekvorm, blijft de bespreking vaak niet beperkt tot de basis maar is er ruimte voor specifieke ervaringen die opgedaan zijn in het veld. Het dynamische en diepgaande karakter van deze gids maakt deze gids uniek en voor elke natuurliefhebber, zowel hobbymatig als professioneel, een musthave. Nu nog een manier vinden om geur toe te voegen en de gids is helemaal compleet.”

Jan-Mark de Wever
ecoloog EcoTierra

“Deze digitale sporengids is een must voor iedereen die niet met een loodzware rugtas met sporenboeken de natuur in wil. Alles duidelijk gerangschikt en in duidelijke bewoordingen uitgelegd. Het is mooie aan deze sporengids is dat het een groeidocument is, er wordt met grote regelmaat nieuwe items en filmpjes geplaatst. Kortom een SUPER gids waar ik echt niet meer zonder kan.”

Dirk Haaijema
IVN Natuurgids

“Sporen zijn overal om ons heen, zeker de sporen van onze huisdieren; heeft hier onze kat of hond gelopen? En is deze prent nu de voor- of achterpoot? Welk dier heeft hier weer in de tuin zijn behoefte gedaan? Deze duidelijke sporen zien we wel, maar worden vaak toch nog fout gedetermineerd.
Loop je door het bos, zijn er veeeel meer sporen die helaas onopgemerkt blijven en áls we ze al zien hebben we geen weet wie die mysterieuze eigenaar is.
De digitale sporengids van Weylin Tracking biedt hierin de absolute uitkomst! Met enkele drukken op je mobiel kun je waar en wanneer je maar wilt onnoemelijk veel sporen determineren! De uitleg is helder en overduidelijk, informatie over loopsporen, haren, vraatsporen, uitwerpselen en woonsporen worden in sommige gevallen extra belicht met een geweldige video.
Al met al is de digitale dierensporengids van Jeroen Kloppenburg, zeker i.c.m. de jaaropleiding waar ik net mee ben begonnen, een waardevolle bron van informatie! “

Johan Penninkhof
bushcrafter

“Voor een beginnend sporenzoeker als mijzelf is de dierensporengids een onmisbare tool voor in het veld. Het is een online digitale versie van de gecombineerde kennis van Jeroen en Tom. En daardoor veel gemakkelijker mee te nemen! Het helpt mij enorm in het determineren van sporen en bij het wegnemen van twijfels in het trekken van conclusies. De gids is daarom voor mij onlosmakelijk verbonden met de Weylin Tracking jaaropleiding die ik nu met veel plezier volg”.

Bart van der Hoorn
deelnemer jaaropleiding 2018