Site Overlay

Diersporengids.nl

Deze online diersporengids is het meest brede Nederlandstalige naslagwerk op dit gebied. Gemaakt voor buitenmensen, natuurgidsen en groene professionals zoals ecologen en boswachters. 

Waarom Online?

  • Uitgebreid – Geen beperking door aantal bladzijden. Niet alleen bekende sporen maar ook bijvoorbeeld haren en plantenzaden. Meerdere foto’s om verschillende verschijningsvormen te laten zien.
  • Nooit klaar – Regelmatig voegen we nieuwe artikelen, sporen en video’s toe. Elke abonnee kan reacties toevoegen en zo bijdragen aan de collectieve kennis. Nieuwe exoot? Wij springen er meteen op in.
  • Een foto zegt meer dan 1000 woorden – En daar kunnen we er heel veel van tonen. Video’s laten het ontstaan van sporen zien. Zo begrijp je de sporen nog beter.
  • Altijd op zak – Met een smartphone heb je de gids altijd op zak, zonder extra gewicht!

Veel Zoeksleutels

Naast de gebruikelijke zoeksleutels voor uitwerpselen en prenten, bevat deze gids ook zeer gespecialiseerde zoeksleutels. Onder meer legers, plukplekken met veren en zaden van planten.

Voor tablet, desktop en mobiel

De gids kan gebruikt worden op verschillende apparaten. En een login blijft een jaar geldig. Wel zo handig!

Zeer uitgebreid

Niet alleen de standaard diersporen worden behandeld. Maar bijvoorbeeld ook sporen zoals ze gevonden worden op sporenvellen. Een populaire onderzoeksmethode om gebruik van faunapassages te onderzoeken.
Maar denk ook aan insectensporen en haren van zoogdieren. Er is zelfs een paspoort met de sporen van dinosauriërs.

Wat onze gebruikers ervan vinden

De complete reviews, samen met die van andere gebruikers, zijn hier te vinden.

Een uitstekende gids voor ecologen!

Voor ons werk bij een ecologisch adviesbureau beschikken we veel parate kennis. Maar voor de gevallen dat je iets vindt waarover je twijfelt, en je het niet mee kan nemen (zoals sporen van marterachtigen), dan is het fijn om een naslagwerk bij de hand te hebben. De online-gids www.diersporengids.nl van Weylin Tracking is hier ideaal voor.
Mark Hoksberg
Adviseur ecologie, Ecogroen

Werkt perfect voor een wereld waarin je nooit bent uitgeleerd.

Het dynamische en diepgaande karakter van deze gids maakt deze gids uniek en voor elke natuurliefhebber, zowel hobbymatig als professioneel, een musthave. Nu nog een manier vinden om geur toe te voegen en de gids is helemaal compleet.
Jan-Mark de Wever
Eigenaar EcoTierra

Neem een kijkje

Benieuwd hoe de gids eruit ziet? De paspoorten van edelhert, grauwe klauwier & klapekster en zandloopkevers zijn vrij te bekijken. Ook voegen we regelmatig nieuwe video’s of artikelen toe die een bepaald onderwerp uitdiepen. Zie onderaan de artikelen pagina voor een lijst van gratis te lezen artikelen.

Nieuws

[blog_posts items=”4″ orderby=”date” cat=”nieuws”]