Site Overlay

Updates December 2022

Voor ik aan de updates begin wil ik een verzoek doen. De laatste tijd vinden we steeds vaker tekeningen van prenten en ander materiaal uit deze gids terug op websites, Facebook en andere plekken, zonder dat daar toestemming voor is gevraagd. Er wordt zelfs niet aan bronvermelding gedaan. Het maken van bijvoorbeeld een tekening van een prent gaat veel tijd inzitten. Als dat dan zomaar elders wordt gebruikt, soms zelf in een commerciële omgeving, voelt dat erg vervelend. Mocht je gebruik van het werk uit deze gids ergens tegenkomen, dan horen wij dat graag. Heb je zelf een afbeelding of iets nodig voor iets anders dan eigen gebruik, neem contact op. We hebben nog nooit iets geweigerd, maar houden graag wel een beetje zicht op wat er met ons werk gebeurd. Dank alvast! Wil je weten hoe we onze tekeningen maken? Bekijk dan deze video. Waarschuwing vooraf: steenkolen Engels maar wel met Nederlandse ondertiteling.

Upgrade server

De webserver heeft een flinke update gehad. Van een dual core met 2GB geheugen naar een quad core met 6GB geheugen. Dat zegt je misschien niets. Maar je zal waarschijnlijk wèl merken dat de gids een stuk sneller geworden is! Evenals de websites Weylintracking.nl en Diersporencursus.nl die op dezelfde server staan.

Updates op de gids

De afgelopen periode hebben we de volgende updates toegevoegd:

  • Nieuwe afbeelding van de gang van een wasbeer. Informatie geüpdatet over de afwisselende hoek van prentenparen in de gang van wasberen.
  • Foto en informatie over twee drafsporen van twee wolven; eentje in de gesnoerde, en de andere in de scheve draf.
  • Nieuwe soortfoto voor de eikelmuis.
  • Foto en uitleg over de prenten van eikelmuis toegevoegd.