Site Overlay

Updates maart 2018

We zijn begonnen met het toevoegen van korte instructievideo’s. Video leent zich bij uitstek in sommige situatie om iets uit te leggen, meer dan alleen foto en tekst. De volgende video’s zijn inmiddels toegevoegd:

 1. Video over een spechtensmidse.
 2. Uitleg over de zygodactyle teenconfiguratie van een bosuil.
 3. Uitleg over het verschil in voor en achter van de  bijhoeven van edelherten.
 4. Meer over de gang van moeflons.

Tijd ook voor een nieuwe special, ditmaal over sterrenschot. Een typisch spoor van het vroege voorjaar, en nu dus volop te vinden!

Er zijn ook andere updates toegevoegd:

 1. Het stukje over het maken van een drieluik aangevuld in de special over sporenfotografie.
 2. Twee extra exemplaren van braakballen van velduil.
 3. In het paspoort van zowel lynx als vos extra informatie toegevoegd over het gebruik van urine om het territorium te markeren. Onder andere determinatie kenmerken over het verschil in geslacht.
 4. Extra foto van een reigervoet.
 5. Onderscheid gemaakt tussen schietmotten en micronachtvlinders. Twee insectensoorten waarvan de larven met externe materialen zoals stokjes, steetjes en droog gras beschermende huisjes bouwen.
 6. Foto’s gemaakt in diverse hoeken van een voet van zwarte kraai.
 7. Foto’s van voet watersnip.
 8. Oude foto met een voet van bosuil vervangen door een drieluik met extra uitleg over de verschillende teenconfiguraties die uilen kunnen hebben.
 9. Foto van linker- en rechtervoet bosuil.
 10. Spraint op landpunt van otter.
 11. Extra afdruk van een kikker op een sporenvel.
 12. Houtwespen toegevoegd aan het paspoort van insecten die gaatjes en gangen maken in hout. Extra informatie over uitvliegopeningen van prachtkevers. De essenbastkever en letterzetter toegevoegd bij de bast- en schorskevers.