Site Overlay

Updates Mei 2021

Heb je het al gezien? De gehele website heeft een flinke opknapbeurt gekregen. Niet alleen de homepagina is aangepakt. Maar door de gehele gids zijn verbeteringen aangebracht. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de lijst met artikelen.
Meer subtiele aanpassingen worden ook doorgevoerd op andere plekken. Zo gaan we foto’s groeperen in een fotogalerij. Zo staan verschillende verschijningsvormen van één spoor bij elkaar en nemen ze niet veel ruimte op het scherm op. Zie bijvoorbeeld het paspoort van de marters. Daar zijn de foto’s van de soorten, voeten, voorbeelden van sporenvellen en enkele vraatsporen gegroepeerd in een galerij.

De afgelopen periode hebben we ook de volgende updates toegevoegd:

  • Nieuw artikel: Veelgemaakte fouten door beginnende spoorzoekers
    Op de diverse groepen op Facebook, waaronder onze eigen Diersporengroep, zien we nogal eens dezelfde fouten voorbij komen. “Er zit een puntje aan, dus is het van een vos“, of “Ik zie bijhoeven, dus wild zwijn” zijn enkele hele bekende. Maar er zijn meerdere, die vaak een verkeerde denkwijze als oorzaak hebben. In dit artikel op Diersporengids.nl behandel ik een aantal van deze en leg ik uit waarom ze niet goed zijn. Is overigens een van de vrij te lezen artikelen, een abonnement is dus niet nodig!
  • Test je kennis! Tom is wezen spoorzoeken op het Kootwijkerzand, en stelt vragen over de gevonden sporen. in een tweede video geeft hij uitgebreid antwoord. Hoeveel vragen had jij goed?
  • Bunzing: informatie over lengte nagels waardoor onderscheid met hermelijn te maken is.
  • Foto van een edelhert met een strip bast bij Vraatsporen. Tevens een galerij toegevoegd met diverse voorbeelden van bastvraat.
  • Tekening prent damhert aangepast. Deze geeft nu beter de toelopende ruimte onderin de prent weer.
  • Extra foto van een uitwerpsel van een vos.
  • Zoeksleutel plukplekken met veren uitgebreid met informatie, en foto’s.